При необхідності нанесення логотипу або принта на тканину, замовник стоїть перед вибором: замовити вишивку або друк. Обидва варіанти досить хороші. Але що ж краще?

Переваги та недоліки друку на тканині


Раніше її використовували постійно. Цей спосіб нанесення зображень дозволяє створити якісні та красиві речі, які будуть досить привабливими. Існують різні технології друку, найпопулярнішими можна назвати такі:

  • термоперенесення;
  • сублімація;
  • шовкографія.

За допомогою спеціального обладнання фахівці переносять малюнок на тканину або на будь-який інший матеріал. Наприклад, логотип можна нанести на фарфор, пластик, метал, дерево та інше. При цьому, залежно від вибраного методу, можна створити навіть фотографічне зображення. Серед переваг друку можна назвати:

  • швидке нанесення малюнків та написів будь-якого розміру;
  • можливість друку на практично будь-якому матеріалі;
  • доступна вартість друку;
  • висока швидкість зображення.

Але останнім часом метод друку вибирається не настільки часто. Це пов'язано з тим, що за виробами з надрукованими логотипами необхідний ретельний догляд, малюнок може вигоряти, втрачати свою якість. Крім цього, він не виглядає настільки стильно, як, наприклад, вишитий логотип.

Комп'ютерна вишивка – у чому її переваги?


Сьогодні найпопулярнішою вважається машинна вишивка на тканині. Це пов'язано з тим, що вироби з вишитими принтами та малюнками виглядають красиво, модно та стильно. Вони також будуть якіснішими. А майстри, використовуючи міцні нитки, можуть нанести як нескладні візерунки, і незвичайні написи чи реалістичні малюнки.

Серед плюсів машинної вишивки можна виділити таке:

  • створення красивого, модного виробу;
  • висока якість малюнків або логотипів;
  • міцність виробів, вони не бояться частих прань та сонячних променів.

Вишивати малюнки можна на різних за складом тканинах. При цьому, на відміну від деяких видів друку, немає необхідності синтетичних волокон у матеріалі. Також можна використовувати сітки, матеріал із рубчиками, фактурними малюнками. А різноманітність ниток дозволяє створювати навіть реалістичні, фотографічні зображення.

Наприклад, якщо порівнювати вишитий логотип з надрукованим, останній переважно витримує від 20 до 60 прань (залежно від методу друку), а ось вишитий вважається довговічним. Крім цього, малюнки відрізняються фактурністю, красою, можуть бути об'ємними чи звичайними.

Саме за допомогою вишивки можна створювати шеврони та нашивки, а ще красиво оформляти уніформу. Компанія «Сім-Прінт» пропонує нанесення логотипів, малюнків, принтів та інших зображень за допомогою друку або комп'ютерної вишивки. Ви можете вибрати метод нанесення логотипу, вивчивши його недоліки та переваги.